درود فراوان به همراهان گرامی

شاید یکی از اولین سوالاتی که برای هر کسی که می خواهد ادیت عکس را در کامپیوتر بصورت حرفه ای شروع کند این باشد که آیا لپتاپ یا کامپیوتر مورد استفاده قادر به انجام کار هست یا نیاز به بروزرسانی سیستم هست ؟ 

در مرحله اول بهتر هست نگاهی به حداقل های اعلام شده از طرف شرکت adobe برای نرم افزار فوتوشاپ بیندازیم.

پردازنده :

همانگونه که مشاهده می کنید برای نسخه های جدید نرم افزار فوتوشاپ سیستم عامل ۶۴ بیتی یکی از حداقل ها و الزامات است و باید حتما پردازنده شما این امکان را پشتیبانی کند و سیستم عاملی که نصب کرده اید نیز در مود ۶۴ بیت نصب شده باشد. دلیل این موضوع این است که پردازنده ها و سیستم عامل های 32 بیتی امکان شناسایی و آدرس دهی رم بیشتر از 4 گیگا بایت را ندارند در حالی که حداقل رم مورد نیاز 8 گیگا بایت است که باید کاملا شناسایی و آدرس دهی شود.

رم :

حداقل رم اعلام شده 8 گیگ است که برای عکس ها و ادیت های کم حجم کافی است اما برای عملکرد بهتر، میزان 16 گیگا بایت توصیه شده است. اما اگر عکس های حجیم مثلا به حجم ۳ گیگ را بخواهید پردازش کنید، مثل پوستر در ابعاد بزرگ به حداقل ۳۲ گیگ رم نیاز خواهید داشت. زیرا بخشی از رم سیستم توسط سیستم عامل استفاده شده و تمام آن در دسترس شما نخواهد بود. برای تنظیم میزان رم مورد استفاده به منوی edit  رفته و از زیرمنوی موجود گزینه preferences و سپس performance را انتخاب کنید. در صفحه باز شده با شکل زیر یا مشابه آن در نسخه های قدیمی تر مواجه خواهید شد :

در قسمت مشخص شده میزان رم قابل دسترس سیستم را مشاهده می کنید و می توانید می زان مورد نظر خود را تنظیم کنید. بهتر است که میزان انتخابی در رنج پیشنهادی خود فوتوشاپ باشد تا بهترین عملکرد را داشته باشد. برای مثال در یک سیستم با 32 گیگ رم 25 گیگ از آن قابل استفاده در نرم افزار فوتوشاپ می باشد و از این مقدار رنج خوب قابل تنظیم بین 13 تا 18 گیگ می باشد.

کارت گرافیک :

اما قسمت مهم ماجرا که برخی از مشاوران به اشتباه در این بخش اعلام نظر می کنند مربوط به پردازنده گرافیکی می شود. در برخی موارد اعلام می شود برای سیستم مورد نیاز فوتوشاپ به کارت گرافیک قوی یا مجزا نیاز نیست و پردازنده گرافیکی خود پردازنده اصلی یا یک کارت ضعیف برای انجام کار کفایت می کند و فوتوشاپ نیازی به پردازنده گرافیکی مجزا ندارد، این نظر شاید تا چند سال پیش درست بود و تمام بار پردازشی را پردازنده اصلی متقبل می شد اما در نسخه های اخیر فوتوشاپ اینگونه نیست و بخشی از بار پردازشی را پردازنده گرافیکی سیستم انجام می دهد و شرکت adobe از این مرز عبور کرده و برخی قابلیت ها را وابسته به وجود کارت گرافیک مناسب تعیین کرده و بدون وجود پردازنده گرافیکی مجزا این قابلیت ها در دسترس نخواهند بود. در نسخه های جدید کارت گرافیکی شما باید حتما direct x12 را پشتیبانی نموده و نسل پردازنده گرافیکی کارت گرافیک نباید بیش از ۷ سال باشد. 

بیایید نگاهی به قابلیت هایی بیندازیم که بدون کارت گرافیک عمل نخواهند کرد و یا از کارت گرافیک حتما استفاده خواهند کرد.

در سمت چپ تصویر قابلیت هایی را می بینیم که نیاز به پردازنده گرافیکی برای انجام کار دارند و در سمت راست قابلیت هایی را می بینیم که بدون پردازنده گرافیکی عمل نخواهند کرد. همچنین باید دقت داشته باشید که نسخه های جدید کاری به پردازنده گرافیکی CPU نداشته و آنرا شناسایی نمی کنند بخصوص اگر پردازنده گرافیکی مجزا روی سیستم نصب باشد. 

در خصوص کارت گرافیک در نرم افزار فوتوشاپ یک سری از گزینه ها قابل تنظیم هستند که در تصویر مشاهده می کنید.

در قسمت تنظیمات کارت گرافیک در منوی edit زیرمنوی preferences و زیر منوی performance می توانید تعیین کنید که از پردازنده گرافیکی شناخته شده استفاده کنید یا نه و در تنظیمات advanced گزینه های مورد استفاده را انتخاب کنید. دقت کنید که تنظیمات به نحوی انجام شود که قابلیت هایی را که از آنها استفاده می کنند را پوشش دهد. همچنین این تنظیمات را در نرم افزار light room نیز شاهد هستیم و در آنجا نیز از پردازنده گرافیکی برای پردازش استفاده می گردد. محل دسترسی نیز همانند فوتوشاپ می باشد.

البته دقت کنید که این قابلیت ها در نسخه های مختلف فوتوشاپ یا لایتروم متفاوت هستند.

ذخیره سازی :

جهت ذخیره سازی اطلاعات و نصب سیستم عامل و نرم افزار مورد استفاده بهترین راه استفاده از حافظه های SSD هست، طول عمر بالاتر و سرعت بیشتر این تجهیزات در افزایش سرعت کار شما و بهبود عملکرد سیستم تاثیر بالایی خواهند داشت. سیستم عامل و نرم افزار را برروی یک درایو و عکس ها را برروی یک درایو دیگر ذخیره کنید.

مانیتور یا صفحه نمایش :

در انتخاب صفحه نمایش دقت کنید که ایده آل ترین انتخاب ممکن در حال حاضر صفحات نمایش با رزولوشن 1920 * 1080 هستند که دامنه رنگی بالایی داشته باشند و در آنها رنگ ها به واقعیت نزدیک تر باشند. بخصوص در رنگ های سپید و سیاه هرچه عملکرد بهتری داشته باشند بهتر است. 

سخن پایانی :

با توجه به موارد گفته شده در انتخاب سیستم مورد نظر دقت کنید، شما حتما به پردازنده گرافیکی مجزا نیاز دارید تا بتوانید از تمام قابلیت های نرم افزار  استفاده کنید، بخصوص قابلیت هایی مثل neural filters . همچنین دقت کنید که کارت های مخصوص بازی برای بازی بهینه شده اند و اگر توان مالی خوبی دارید از کارت هایی استفاده کنید که مخصوص ادیت هستند، اما اگر نمی توانید آنها را تهیه کنید و به بازی نیز علاقه مند هستید کارتهای گرافیک بازی نیز گزینه های خوبی هستند. برای شروع و اینکه سیستم مورد نظرتان هزینه بالایی نداشته باشد کارت های میان رده بازار مثل 2060 یا 3060 شرکت انویدیا با حافظه 8 گیگ کارت های مناسبی هستند در زمان کنونی. همچنین دقت کنید که شرکتی مثل انویدیا درایور بازی از درایور کارهای گرافیکی را جدا کرده. اگرچه درایور بازی هردو هدف را پوشش خواهد داد اما درایور مخصوص کارهای گرافیکی عملکرد بهتری را در هنگام کار با نرم افزار برای شما به ارمغان خواهد آورد.

جهت نصب رم اگر هدف نصب رم 32 گیگ باشد استفاده از تعداد ماژول بیشتر عملکرد بهتری را برای سیستم شما به ارمغان خواهد آورد. مثلا بجای یک ماژول 32 گیگ بهتر است از دو عدد 16 گیگ یا 4 عدد ۸ گیگ استفاده کنید، بخصوص اگر مادربورد شما قابلیت پشتیبانی از حافظه ها در حالت چهار کانال را داشته باشد.

جهت انتخاب پردازنده باید دقت کنید که درست است هرچه پردازنده بالاتر باشد بهتر است اما بحث هزینه نیز مطرح است. حتما بازبینی یا همان veview پردازنده های مختلف را بخوانید و بررسی نمایید و سپس به نسبت هزینه مورد نظر بهترین گزینه را انتخاب کنید و دقت کنید که هرچه نسل پردازنده بالاتر باشد عملکرد بهتری خواهد داشت. برای مثال در پردازنده اینتل ممکن است یک پردازنده core i5 نسل 13 به مراتب عملکرد بهتری نسبت به یک core i7  نسل 5 یا 6 داشته باشد و قیمت پایین تری هم داشته باشد.

همچنین دقت کنید که هرچقدر سیستم را خنک تر نگه دارید و پاور مورد استفاده وات بالاتری داشته باشد و کیفیت بهتری نیز داشته باشد طول عمر سیستم شما بالاتر بوده و دست شما برای بروزرسانی سیستم بازتر خواهد بود.

سپاس از همراهی شما و خوشحال می شویم نظرات و پیشنهادات شما را در مورد این مطلب یا مطالب دیگر سایت با ما به اشتراک بگذارید.